Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Παράλογοι Φόβοι

Όσο ο ρυθμός ζωής των ανθρώπων γίνεται πιο γρήγορος, το άγχος καταλαμβάνει το μεγαλύτερο μέρος της ημέρας, η ανεργία κυριαρχεί στις περισσότερες χώρες και άλλα δεινά συνεχίζουν να βγαίνουν από το κουτί της Πανδώρας, τόσο οι άνθρωποι θα γεμίζουν με φοβίες και θα ανακαλύπτουν νέες. Όλα αυτά φυσικά προσφέρουν άλλοθι (και εργασία) σε «επιστήμονες» όπως οι ψυχολόγοι, οι οποίοι αναλόγως αν σε μια μουτζούρα βλέπεις ένα άλογο που καλπάζει ανέμελο με τη χαίτη να κυματίζει ή ένα αυτί βγάζουν διάγνωση. Ας δούμε μερικές παράλογες και κυρίως ηλίθιες φοβίες των ανθρώπων, εκτός από το να κάνουν το σταυρό τους 14 φορές σε μια διαδρομή με μετρό, κάθε φορά που ακούγεται κι ένας διαφορετικός άγιος για σταθμός:


Θερμοσίφωνας



Είσαι 120 κιλά, καπνίζεις αρειμανίως, η μόνη σου άσκηση είναι το scroll down στα notifications του facebook και η κόκκινη σάλτσα που καταναλώνεις σε κάθε σου γεύμα θα μπορούσε να καλύψει τους φόνους 3 σαιζόν του «Κόκκινου Κύκλου». Το «βλέπω το θάνατο σου» από ταινία μετατρέπεται σε βεβαιότητα, αλλά φοβάσαι να κάνεις μπάνιο με ανοιχτό θερμοσίφωνα μήπως σκοτωθείς από ηλεκτροπληξία. Πίστεψε με, η ηλεκτροπληξία θα είναι ένα πολύ πιο καλοδεχούμενος και υγιεινός θάνατος από αυτόν που σε περιμένει. Κάθε φορά που μπαίνεις με αναμμένο θερμοσίφωνα για μπάνιο, όσες αρτηρίες δεν είναι βουλωμένες στήνουν ένα πρόχειρο πάρτυ.



Σιχαμάρα


Την βλέπεις, μπαίνει στον ηλεκτρικό με ξινισμένο ύφος «μυρίζω μονίμως σκατά». Κάπως έτσι:



Πάντα θα κάνει κάποιο σχόλιο για το παράθυρο που είναι κλειστό και ότι «βρωμάει εδώ μέσα». Θα κοιτάξει γύρω της με σιχαμάρα και ύφος «ας όψεται που έχουν απεργία τα ΤΑΞΙ». Είναι αυτή η τόσο αγαπημένη φιγούρα των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς που θα χρησιμοποιήσει το εισιτήριο για να κρατηθεί από το στύλο γιατί σιχαίνεται να ακουμπήσει κάτι εκεί μέσα με γυμνά χέρια. «Τζήζους, ένα σωρό Πακιστανοί έχουν πιάσει αυτές τις επιφάνειες» σκέφτεται ή συζητάει με τις φίλες της γεμάτη σιχασιά. Τις μισές φορές θα σκάσει πάνω σου γιατί προφανώς ο δείχτης κι ο αντίχειρας δεν προσφέρουν το ίδιο κράτημα. Εννοείται ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη αλλά θα σε κοιτάξει με επιτιμητικό ύφος που της στερείς χώρο και αέρα. Προφανώς όταν περνάει κάποιος επαίτης κολλάει στον απέναντι τοίχο μην τυχόν και την ακουμπήσει. Η ίδια τύπισσα βέβαια θα πηδηχτεί ακάποτα με τον Πάτροκλο που γνώρισε χτες γιατί φαίνεται καλό παιδί, γλυκούλης και καθαρός.



Φόβος να μη κατέβεις στη στάση σου


Τον βλέπεις και κάνει κινήσεις στον προηγούμενο ακόμα σταθμό από αυτόν που θέλει να κατέβει. Σηκώνεται και πλησιάζει την πόρτα, ενώ ακόμα μπαίνει κόσμος. Σε ρωτάει «Θα κατέβετε;», απαντάς «εδώ;» και σου απαντάει ότι εννοεί την επόμενη. Παίρνει θέση μπροστά στην πόρτα, σε ολόκληρη την πόρτα μάλιστα μην τυχόν και προσπαθήσει κάποιος να κάτσει δίπλα του  και δεν μπορέσει να βγει. Πιθανώς αυτοί οι άνθρωποι να έχουν κάνει ταξίδια με τον Υπερσιβηρικό που η επόμενη στάση είναι σε 4 ώρες, αλλιώς δεν εξηγείται τέτοια φοβία. Κατ’ αρχάς κανείς δεν έμεινε μέσα (εκτός αν κοιμόταν οπότε έκανε τη διαδρομή Κηφισιά- Πειραιάς 2 φορές μέχρι κάποιος να τον ξυπνήσει ή να τον σκουντήσει για να δει αν πέθανε. Το να μυρίζει δεν θα είναι περίεργο, μιλάμε για τον ηλεκτρικό). Κατά δεύτερον ακόμα και στην σπάνια περίπτωση που δεν θα καταφέρει να βγει, μπορεί να κατέβει στην επόμενη στάση, δηλαδή σε 2 λεπτά. Είναι σαν κάτι τύπους που βλέπεις στην Εθνική Οδό Αθηνών- Λαμίας και κάνουν πχ όπισθεν στην ΕΘΝΙΚΗ ή κάτι θανατηφόρα περάσματα από την αριστερή λωρίδα στη δεξιά με μια κίνηση γιατί έχασαν την έξοδο.



Κοροϊδία


Πίνεις το ποτάκι σου σε μαγαζί στην Κολοκοτρώνη με το βλέμμα να πηγαινοέρχεται από κάγκουρες με ξυρισμένο στήθος και εσπαντρίγιες σε γκόμενες με βάψιμο «έχω δει όλα τα βίντεο της Kardashian» με παπούτσια με άσπρη σόλα και μπλούζες Ramones από το Bershka. Εμφανίζεται άστεγος ο οποίος είναι προφανές ότι πεινάει και δεν έχει κάνει μπάνιο για μεγάλο διάστημα και ζητάει αν όχι λεφτά, έστω να του αγοράσεις κάποιο φαγώσιμο. Όχι όμως, δεν είσαι από αυτούς που τους κοροϊδεύουν έτσι τα πρεζάκια. Αν του δώσεις χρήματα θα πάει να πάρει τη δόση του. Ευτυχώς που δεν είσαι από αυτούς που την πατάνε με κάτι τέτοια, σκέψου να του είχες δώσει κανά 50λεπτο ή κέρμα του ευρώ θεός φυλάξοι. Μετά τα ποτάκια σου και αφού για ένα βράδυ ακόμα δεν κατάφερες να γαμήσεις παρά το μπουκάλι που κέρασες σε σφηνάκια καταλήγεις σπίτι. Λες δεν χαζεύω λίγο στο κινητό πριν αυνανιστώ και κοιμηθώ; «Τι; Αυτή η αλοιφή και σε αδυνατίζει και σου μεγαλώνει το πέος 5 εκατοστά; Και μόνο 70 ευρώ που θα στείλω σε αυτό τον λογαριασμό; Το παραγγέλνω τώρα!»



Ομοφυλόφιλοι


-Καλά είναι δυνατόν να δείχνουν τόσους gay στην τηλεόραση και να το προβάλουν ως κάτι φυσιολογικό;
-Ε καλά ρε συ, τι σε ενοχλεί εσένα;
-Μα τους βλέπουν τα παιδιά μας και θα γίνουν κι αυτά, λόγω μιμητισμού

Μάλιστα, δηλαδή κάποιος θα αλλάξει το σεξουαλικό του προσανατολισμό επειδή βλέπει ομοφυλόφιλους γύρω του. Οκ, αν προβάλει πχ παπάδες η τηλεόραση, τα παιδάκια θα θελήσουν όλα να γίνουν παπάδες; Με την ίδια λογική αν βάλεις κάποιον που γουστάρει άτομα του ίδιου φύλου σε μέρος με πολλούς straight, θα γίνει κι αυτός. Γιατί ο σεξουαλικός προσανατολισμός είναι κάτι που επιλέγει ο καθένας τύπου «χμμ από εδώ και πέρα θα αρχίσω να γλείφω πέη», όπως κι εσύ καυλώνεις με μια γυναίκα γιατί το αποφάσισες κι όχι γιατί είναι η φύση σου έτσι. Για κάποιον ανεξήγητο λόγο μπήκα στη διαδικασία να διαβάσω τα σχόλια κάτω από τις ειδήσεις για το φετινό Pride. Οκ, δεν συμφωνώ με τη λογική του Pride, καθώς θεωρώ ότι δεν χρειάζεται να είναι κάποιος περήφανος για κάτι που είναι φυσικό. Πχ είμαι περήφανος που είμαι ψηλός. Με τη λογική όμως ότι είναι ένα πάρτυ και με γεγονότα όπως η είσοδος του τρελού στο club για να σκοτώσει 50 ομοφυλόφιλους, κάτι τέτοια events είναι επιτακτικά. Αναφέρεις σε κάποιον ότι θα πας στο Pride και η ερώτηση με χαζογελάκια και πονηρό ύφος είναι «Γιατί, είσαι gay;». Δηλαδή αν πάω σε μια πορεία για τα δικαιώματα των μεταναστών, σημαίνει ότι είμαι μετανάστης;
Αγαπημένοι επίσης αυτοί που φοβούνται να μιλήσουν σε κάποιον gay πχ στη δουλειά, γιατί θα τους την πέσει. Δεν έχει σημασία αν είναι σκατόφατσα, αν είναι 100 κιλά, αν βρωμάει, αν χτυπάει καμπάνες στο Νοτρ Νταμ, ο gay εφόσον γουστάρει άντρες θα του την πέσει. Άσε μας άνθρωπε μου. Ωραία, και στο ακραίο σενάριο που στην πέφτει τι σε πειράζει; Όταν την πέφτεις εσύ σε γκόμενες σε κάποιο μαγαζί, τι διαφορά έχει; Α ναι, δεν είναι ανώμαλο αυτό ε;
Και κλείνοντας αυτό το θέμα, έχεις και τον φόβο που πάντα αποκαλύπτεται με την μορφή ερώτησης «Εσύ τι θα έκανες αν το παιδί σου έβγαινε πούστης; (πάντα αναφέρεται ως πουστης)». Τι θα έκανα; Θα προτιμούσα να περάσει μια ολόκληρη ζωή μέσα στο ψέμα, την υποκρισία, το δήθεν και τις κοινωνικές νόρμες για να μην «ξεφτιλιστώ στη γειτονιά». 



Μάνα    


Η μάνα αν ήξερε τι κάνουν τα παιδιά της όταν δεν τα βλέπει, θα καταλάβαινε πόσο αστείοι είναι οι φόβοι της. Ανησυχεί μήπως ο γιόκας της που σπουδάζει στην Αθήνα βγει χωρίς μπουφάν, αλλά αγνοεί το γεγονός ότι καπνίζει 2 στρέμματα καπνό και άλλο ένα χόρτο σε κάθε του έξοδο. Φοβάται ότι αν δεν στείλει ταπεράκια, ο κανακάρης της θα μείνει νηστικός αλλά αγνοεί το γεγονός ότι μετά τα ξύδια που πίνει γονατίζει ότι γρυλίζει (στην καλύτερη) στη Μαβίλη.
Φοβάται ότι η κόρη της έχει πεθάνει, την βιάζουν, χαροπαλεύει σε κάποιο νοσοκομείο επειδή δεν σηκώνει το κινητό της ή είναι κλειστό και η προκομένη κοιμάται ροχαλίζοντας σαν τον Μαύρο Πητ μετά τα χτεσινά ποτά και μπάφους.
«Να πάρω και λίγη άπαχη γαλοπούλα για τον Γιωργάκη μου. Κυρία Ευτέρπη μου, παίρνω μόνο βιολογικά προϊόντα και κρέας από ζώα που άκουγαν κλασική μουσική και λίγο Παντελίδη. Θέλω τα παιδιά μου να μην τρέφονται με τοξίνες». Το γεγονός ότι ο Γιωργάκης πίνει κάθε βράδυ βότκα ποιότητας «Μ’ αυτήν απολυμαίνουμε όλα τα εργαλεία του Μητέρα» είναι άλλο θέμα.



DNA, Ψεκασμός, Καταστροφή


Ακόμα και τίποτα άλλο να μην είχε συμβεί, μετά από 400 χρόνια τουρκοκρατίας το ελληνικό dna του Περικλή και η ουσία Ιχώρ που βρίσκεται ΜΟΝΟ στο ελληνικό αίμα (σαν το filotimo κι αυτή) ε μάλλον κάπου έχουν χάσει το δρόμο τους. Είναι αστείο να φοβάται κάποιος ότι τον ψεκάζουν, Μασόνοι κάνουν ότι μπορούν για να λυγίσουν την Ελλάδα και όλοι οι άλλοι λαοί, εξωγήινοι κλπ θέλουν να καταστρέψουν την χώρα του. Όχι, δεν είναι οι πολιτικές σου επιλογές όλα αυτά τα χρόνια και τα πακέτα Ντελόρ και οι επιχορηγήσεις που έρρεαν άφθονες, είναι όλοι αυτοί που θέλουν να αφανίσουν τους Έλ-ληνες πριν φωνάξουν τους Ανδρομέδιους αδερφούς τους μέσω της ομάδας Έψιλον.



Οι ξένοι μας παίρνουν τις δουλειές (και τις γυναίκες)


Είσαι 30 χρονών, απόφοιτος λυκείου, ά(ν)εργος, ζεις με τους γονείς σου, σε ζουν οι γονείς σου και το μόνο που κάνεις όλη μέρα είναι να κράζεις τους ξένους που έχουν γεμίσει την πατρίδα σου και στερούν δουλειές από τους Έλληνες. Ποστάρεις συχνά βιντεάκια και ειδήσεις αμφιβόλου εγκυρότητας σχετικά με ξένους που έφαγαν ένα μικρό ελληνόπουλο, άλλους που έχεσαν σε εκκλησία γιατί μάλλον δεν είχε αρκετή άπλα έξω και άλλα τέτοια με τίτλους όπως «Δείτε το πριν το κατεβάσουν» και sites όπως apollwneiofws, monoelladaremounia κλπ. Λίγο πριν ποστάρεις το τελευταίο άρθρο που ανακάλυψες για την προσπάθεια των ξένων να σβήσουν τον σταυρό από τη σημαία και τη σημασία αυτού στη ζωή σου σε φωνάζει η μάνα σου.
-Τι είναι ρε μάνα;
-Γιε μου ήρθαν οι Αλβανοί να μαζέψουν τις ελιές. Πήγαινε να τους επιβλέψεις που θα δουλέψουν και μετά πλήρωσε τους κιόλας..

Όσο για τους ξένους που μας παίρνουν και τις γυναίκες..




ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου