Πέμπτη 21 Απριλίου 2016

Λεξηδονή #2, του Λαμόγιου

Γράφει ο Λαμόγιος
Μετά από το part#1 και τη λέξη “αμνοερίφιο”, ήρθε η ώρα της συνέχειας. Για σήμερα θα μάθετε τη διαφορά ανάμεσα σε δύο λέξεις που ακούγονται ίδιες, αλλά η νοηματοδότηση τους είναι εσφαλμένη. Μόνο οι αμόρφωτοι αγνοούν τόσο βασικές και δομικές διαφορές. Πάμε λοιπόν.
ΠΑΣΟΚΤΣΗΣ – ΠΑΣΟΚΟΣ
ΠΑΣΟΚτσής = Σκληροπυρηνικός πιστός οπαδός του πράσινου κινήματος, με χουλιγκανικά λαϊκά ξεσπάσματα και αυτοπροσδιοριζόμενος ως πατριώτης.
Στις παρελάσεις τον πετυχαίνεις με σημαιάκι Ελλάδας, ενώ κουβαλάει και ένα πράσινο λάβαρο με τον ήλιο του Ανδρέα. Το σημαιάκι το κρατάει ο μπόμπιρας που έχει στους ώμους του.
Ο ΠΑΣΟΚτσής έχει μουστάκι, όχι μούσι.
Το πρώτο δυνατό του όχημα ήταν η BMW 318. Του έδινε το στάτους για το οποίο πολεμούσε, καθώς η γυναίκα του δεν άντεχε άλλο το Citroen τους, αυτό το είχε κερδίσει μέχρι και ο άντρας της γειτόνισσας στον Τροχό της Τύχης με τον Πολυχρονίου.

Ο ΠΑΣΟΚτσής είναι ιδιαίτερα υποτιμητικός προς άλλα κόμματα. Ανδρέας-Πατρίδα-Οικογένεια το τρίπτυχο που προσκυνάει.
Ο ΠΑΣΟΚτσής έχει στο αμάξι του εικόνα της Παναγίας, κομπολόι από σίλβερ και φυσικά μπρελόκ με το σήμα της καρδιάς του.
Τέλος, ο ΠΑΣΟΚτσής, έχει υπηρετήσει παραμεθόριο με τουλάχιστον 20 φι στην πλάτη, στα 2 χρόνια θητείας. Είναι άνω των 50 αυτή τη στιγμή.
ΠΑΣΟΚος = Προσκολλημένος ακόλουθος, με αφετηρία συνήθως την πανεπιστημιακή νεολαία-λαίλαπα που κυνηγά τη μίζα είτε γοητευμένος από την απατεωνιά, είτε απογοητευμένος από αυτή. Έτσι έμαθε, έτσι θα πεθάνει.
Ο ΠΑΣΟΚος ντύνεται με ζιβάγκο από τα Ζάρα τους χειμώνες που καταναλώνει οινόπνευμα στον Ιπποπόταμο ή τα Τρία Γουρουνάκια στο Κολωνάκι, προσπαθώντας να πιάσει γκόμενα κάποια ΟΝΝΕΔίτισσα.
Ο ΠΑΣΟΚος αφήνει ανοιχτά τα παιχνίδια συζητήσεων ακόμη και με αντίπαλα πολιτικά στρατόπεδα. Η ηγεμονική φύση έχει παρέλθει, το ΠΑΣΟΚ δε λατρεύεται θρησκευτικά (Ανδρέας) αλλά αιρετικά (Κωνσταντίνος Σημίτης).
Για να δείξει πόσο αλήτης είναι και να εντυπωσιάσει τη νέα του κοπέλα, έπαιρνε καταναλωτικό δάνειο από την Αγροτική για να πάει για καφέ στο Empire State της Ν. Υόρκης.
Το όχημα του εκεί κοντά στο 2000, φυσικά Mercedes. Έτσι κι αλλιώς μπορούσε να εκμεταλλευθεί το αόρατο χέρι της ελεύθερης αγοράς. Με αυτό έκανε βόλτα τις γυναίκες που κέρδιζε ύστερα από νυχτερινούς περιπάτους στα άγρια και αφιλόξενα στέκια σε Μπουρνάζι και Κηφισιά.

Ο γνήσιος ΠΑΣΟΚος δεν έχει υπηρετήσει ακόμα στον έψιλον σίγμα, αφού έχει ακόμα αναβολή. Οι λίγοι που υπηρέτησαν το έκαναν για 9 μήνες στην ακριτική Χαλκίδα, με 3 μήνες άδεια και 2 μήνες ανάρρωση στο τετρακόσια-1.
Τέλος, ο ΠΑΣΟΚος συμπαθεί τον Κυριάκο, συζητά με τον Σταύρο και ίσως να είναι και κατά των παρελάσεων.
*****

Τώρα ξέρετε. Τώρα γνωρίζετε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου