Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Διφορούμενες Φράσεις

Υπάρχουν φράσεις που στο άκουσμά τους ξέρεις ότι δεν ακολουθεί κάτι καλό. «Πρέπει να μιλήσουμε»: είτε είναι το αφεντικό σου είτε η γκόμενα σου που τη ξεστομίζει ξέρεις ότι ακολουθεί χωρισμός (από τα χρήματα που παίρνεις κάθε μήνα ή από το σεξ που έκανες και ήξερες μέχρι και ποια ελιά πρέπει να πιέσεις για να την κάνεις να τελειώσει και αυτή ήξερε που πρέπει να σε χαϊδέψει για να γουργουρίσεις σαν γάτα και να γουρλώσεις τα μάτια εκτοξεύοντας τους χυμούς του έρωτά σου στα σεντόνια που μυρίζουν ακόμα τη δική σου αντρική κολόνια). Άλλη μια τέτοια φράση είναι το «έχουμε μπάμιες σήμερα». Έτσι κι αλλιώς από ανθρώπους που τρώνε τις σαλιωμένες μπάμιες δεν μπορείς να περιμένεις τίποτα καλό. Υπάρχουν όμως και πολλές φράσεις που αναλόγως την κατάσταση στην οποία ακούγονται μπορεί να έχουν θετικό ή αρνητικό νόημα. Αυτές τις διφορούμενες φράσεις θα εξετάσουμε στο σημερινό άρθρο.





Είναι το μεγαλύτερο που έχω δει!

Όταν το λέει η καινούρια σου γνωριμία που σε βλέπει για πρώτη φορά γυμνό, μπορείς να αισθανθείς περήφανος και να αρχίσεις να κυκλοφορείς σε παραλίες γυμνιστών ή να λες ανέκδοτα τύπου «Θα μου κάτσεις; Όχι; Καλά δεν πειράζει, παίρνω και μόνος μου πίπα» κλπ. Αν η φράση ακούγεται από τον γιατρό που πήγες για να εξετάσει το τεράστιο σπυρί καλόγερο/ φωλιά alien που έβγαλες στο μάγουλο σου και τις πρώτες 17 ημέρες είπες «έλα μωρέ, θα πέσει μόνο του» μάλλον τα πράγματα δεν είναι και πολύ καλά. Αν αργούσες να επισκεφθείς τον γιατρό λίγο ακόμα, το πιο πιθανό είναι οι αρχαιολόγοι της Αμφίπολης να έσκαβαν το μάγουλό σου ψάχνοντας για τον τάφο του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή μετά την επέμβαση/ εγχείρηση/ μεταμόσχευση προσώπου που θα χρειαζόταν για να απαλλαγείς από αυτό, να κυκλοφορούσες με γάζες τεραστίων διαστάσεων στο πρόσωπό σου και να έμοιαζες στον Μαμ-ρα τον παντοτινό λίγο πριν κάνει τις επικλήσεις στα «Αρχαία πνεύματα του Κακού» στον bad-ass Μαμ-ρα που όλοι ξέρουμε και αγαπάμε (εκτός από τους Thundercats).



59

Αν το 3 είναι ο αριθμός ο οποίος αναγράφεται στο ταμπλό με τις αναμονές σε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας μια Παρασκευή στο τέλος του μήνα και εσύ κρατάς το χαρτάκι με τον αριθμό 59, πρέπει να νιώσεις αρκετά τυχερός και ικανοποιημένος, καθώς θα σπαταλήσεις μόνο 4 ώρες από τη ζωή σου με το να περιμένεις σε μια ουρά μαζί με εκνευρισμένους χοντρούς που μυρίζουν λουκουμά και παππούδες που μουρμουράνε, οι οποίοι θα σε σπρώχνουν κιόλας νομίζοντας ότι είναι στην ουρά για ναν μπουν στο λεωφορείο. Αν πάλι το «59» είναι η απάντηση που σου δίνει η καινούρια σου γκόμενα όσο πιο χαμηλόφωνα και μη ξεκάθαρα γίνεται (ώστε να ακουστεί κάτι σαν «πεναναννια» κι εσύ να ρωτήσεις «τι;» και να στο πει ακόμα πιο δυσδιάκριτα και να καταλήξει να στο φωνάξει την ώρα που θα χαμηλώσει για λίγο η μουσική και θα γυρίσουν όλοι να σας κοιτάνε) στην καταραμένη αδιάκριτη ερώτηση «Μωρό μου με πόσους έχεις πάει;». Ακούγοντας τον μαγικό αυτό αριθμό θα νιώσεις σαν τον πρωταγωνιστή σε μια παρτούζα μόνο με άνδρες, ο οποίος ανακαλύπτει τρύπες στο κορμί του σε σημεία που νόμιζε ότι δεν υπήρχαν ή έστω αν υπήρχαν πίστευε ότι χωρούσε το πολύ μια μπατονέτα. Το πράσινο χρώμα που πήρε το πρόσωπό σου στο άκουσμα του αριθμού, είναι πολύ πιθανό να επεκταθεί και σε άλλα μέρη του σώματός σου μετά την επαφή.



Έλα να αλλάξουμε τώρα

Αν ακούσεις τη φράση αυτή από κάποιον φίλο σου στο ταξίδι με το αυτοκίνητο για Θεσσαλονίκη, ξέρεις ότι θα ξεκουραστείς λίγο από την οδήγηση και θα αναλάβει ο φίλος σου την οδήγηση. Κανένα πρόβλημα ως εδώ, εκτός αν ο φίλος σου δεν ξέρει να οδηγεί ή κοιμηθεί πριν από σένα. Αν όμως ακούσεις τη φράση αυτή από τη γκόμενά σου κατά τη διάρκεια της σεξουαλικής πράξης και δεν εννοεί να αλλάξετε στάση, κάτι που δεν θα πείραζε κανέναν (εκτός ίσως από τη μέση σου αν είναι τίποτα περίεργα αεροπλανικά, γιατί πλέον τα χρόνια περνάνε και η ευλυγισία σου περιορίζεται στα κρακ κρακ που κάνουν τα δάχτυλά σου μεταξύ τους), αλλά να «δώσει εκείνη πόνο». Αν τη στιγμή που το λέει αυτό είναι ζωσμένη με εκείνο το μαύρο strap-on μεγέθους «δεν πάει πιο μέσα; Δημιουργήστε εσείς τον χώρο», ξέρεις ότι πλέον το κλάσιμο θα είναι επικίνδυνη λειτουργία σε δημόσιους χώρους, αλλά θα λύσεις μια για πάντα αυτό το πρόβλημα δυσκοιλιότητας που σε ταλαιπωρούσε χρόνια. Οι αιμορροΐδες σου είναι ένα άλλο ζήτημα, το οποίο θα εξετάσουμε σε 9 ημέρες.



Έμεινε μέσα

Μια νορμάλ απάντηση που μπορεί να ακούσεις για τον μούχλα φίλο σου το Χρήστο στην απορία σου προς την παρέα σας που είναι μαζεμένη Πέμπτη βράδυ. Επίτηδες δεν χρησιμοποιήθηκαν στο προηγούμενο παράδειγμα η Παρασκευή ή το Σάββατο γιατί είναι μέρες που βγαίνει όλος ο κόσμος, ενώ εμείς είμαστε γαμάτοι και βγαίνουμε Πέμπτη πχ και όχι με την πλέμπα ή επειδή είμαστε αγοραφοβικοί και φοβόμαστε να έχει πολλούς ανθρώπους γύρω. Κάτι από αυτά τέλοσπάντων. Αν η φράση αυτή ακουστεί από την παρτενέρ σου στο σεξ την ώρα που εσύ δοκιμάζεις αυτή την καινούρια στάση, για την οποία διάβασες στο Mens Health ότι ακουμπάει κλειτορίδα, σημείο G,H,I και πρωκτό μαζί, Houston we ve got a problem. Άσε το πήδα και πιάσε την τσιμπίδα. Τα πάντα πέφτουν στη στιγμή και το κινητό σου παίρνει φωτιά, αφού ψάχνεις εναγωνίως (και με τον ιδρώτα να θολώνει την όρασή σου) στο google «Πως βγάζω το προφυλακτικό που έμεινε μέσα» και ενώ ήδη σου έχει βγάλει τα προτεινόμενα «Πως βγάζω το προφυλακτικό από τη συσκευασία», «πως βγάζω το προφυλακτικό χωρίς να το αγγίξω γιατί σιχαίνομαι» και άλλα τέτοια αποτελέσματα που σε κάνουν να απορείς πως στο διάολο αναπαράγεται πλεόν η ανθρωπότητα.



Κοίτα τι έκανες      

Μια λογική φράση συνετισμού του σκύλου σου, τον οποίο φέρνεις προ των ευθυνών του, δείχνοντάς του το μασημένο κάλυμμα του καναπέ. Ο σκύλος αφού γυρίσει το κεφάλι στο πλάι μήπως και καταλάβει τι ζητάει από αυτόν αυτός ο ηλίθιος, θα πάρει ένα περίλυπο ύφος και εσύ θα ψάχνεις το κινητό σου για να απαθανατίσεις τη στιγμή και να την ανεβάσεις στο Instagram με τα hashtags #cute #he_knows_what_he_did και λοιπές γραφικότητες. Αν η φράση αυτή ακουστεί μια Τετάρτη βράδυ που ανοίγεις την πόρτα σου φορώντας εκείνες τις ανεκδιήγητες ταλαιπωρημένες πιτζάμες που είναι πιο χαχούλικες και από φόρμα γυμναστικής χοντρής και μπροστά σου στέκεται εκείνη η γκόμενα που είχες κάνει ένα one night stand μη βλέποντας μπροστά σου (και προφανώς μη φορώντας προφυλακτικό) κρατώντας το νεογέννητο τέκνο σου απλώς τη γάμησες. Προφανώς τη γκόμενα, αλλά και γενικώς. Κλείσε την πόρτα, δες από το ματάκι αν έφυγε και αν συνεχίζει να είναι εκεί, άνοιξε και φέρσου ως άντρας: Υποσχέσου ότι θα βοηθήσεις στα πάντα και το επόμενο πρωί φύγε μετανάστης στη Λαπωνία κωπηλατώντας και ζήσε εκεί για το υπόλοιπο της ζωής σου (ή έστω μέχρι να ενηλικιωθεί το μικρό) πουλώντας πίνακες ζωγραφικής που θα λες ότι τους φτιάχνει μια κυρία ζωγραφίζοντας με τα πόδια, γιατί θα είναι τόσο άσχημοι που κανείς δεν θα πιστεύει ότι μπορεί να έχουν φτιαχτεί από κάποιον με χέρια.



Δεν το χω ξανακάνει αυτό  

Αν η συζήτηση εξελίσσεται πάνω στη γέφυρα της Χαλκίδας μεταξύ εσένα και της ειδικής που σε βοηθάει στο πρώτο bungee jumping σου, όλα είναι φυσιολογικά και μπορείς χωρίς ντροπή να αδειάσεις την κύστη σου πέφτοντας από τη γέφυρα και λίγο πριν σκάσεις στο νερό, αφού στην ερώτηση της «πόσα κιλά είσαι για να ρυθμίσω το σκοινί;», επειδή ντράπηκες να πεις τον πραγματικό αριθμό γιατί ήταν πανέμορφη και εσύ λίγο «μπαμπάτσικος», είπες 10 κιλά λιγότερα. Η άσχημη εκδοχή αυτής της φράσης ακούγεται από το στόμα της 35χρονης που μόλις οδήγησες στο κρεβάτι σου. «Τι εννοείς δεν το χεις ξανακάνει αυτό; Φαντάζομαι να πας με κάποιον που μόλις γνώρισες, έτσι;» «Όχι, εννοώ ότι είμαι άσπιλη, όπως με έπλασε ο Θεός» και εσύ γίνεσαι όπως έπλασε ο Θεός τον Σπύρο Λούη. Αρχίζεις να τρέχεις χωρίς σταματημό.



Νιώθω να καίγομαι εκεί κάτω

Αν έχεις βγει πρώτο ραντεβού με καινούρια γνωριμία και στα μισά του δεύτερου ποτού ακούσεις αυτή τη φράση, όλα βαίνουν καλώς. Σε φαντάζεσαι ήδη να γυρίζεις σπίτι πιασμένος παντού, μυρίζοντας ιδρώτα και σεξ (προφανώς δεν θα κάνεις μπάνιο για να καταλάβουν κι άλλοι ότι έκανες σεξ) και να τραβάς μια ακόμα γραμμή στον τοίχο πίσω από το κρεβάτι σου, εκεί που σημειώνεις τις εμπειρίες σου προσπαθώντας να φτάσεις τον Τατσόπουλο ή έστω τον Barney. Αν η φράση βγαίνει από τα δικά σου χείλη την ώρα που κατουράς..χέστα και κατούρα τα.

Τέλος πρώτου μέρους 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου