Δευτέρα 8 Ιανουαρίου 2018

Καλύτερα χειρότερα του 2017, του Άρη Λουκίσα

Γράφει ο Άρης Λουκίσας

Πάμε λοιπόν χωρίς σειρά ή κάποιο είδος καλύτερων ή χειρότερων, απλώς μια παράθεση του τι είδα το 2017 και μου έκανε κάποιο είδος εντύπωσης.

Φέτος είδα συναυλίες, προϊόντα, υπηρεσίες, σειρές, ταινίες, μέχρι και ταινία σε σινεμά! Ναι, μέχρι εκεί έφτασα. Ξεκινάμε:


1.       Επίπεδη Γη




Το πιο ηλίθιο (ίσως) πράγμα που συνέβη φέτος είναι ότι πήραν πολύ τα πάνω τους οι ηλίθιοι που πιστεύουν ότι η Γη είναι επίπεδη.  H εξήγηση είναι μάλλον στο γεγονός ότι είναι πλέον πολλοί και οργανωμένοι, επειδή υπάρχουν τα κοινωνικά δίκτυα μέσα στην ζωή μας και στην ποταπή ζωή τους.  Δύσκολο να σκεφτεί κανείς πως η βαρύτητα θα είχε εντελώς διαφορετική συμπεριφορά, εάν η Γη είχε οποιαδήποτε άλλο σχήμα εκτός από αυτό που έχει τώρα, ενώ μιλάνε για συνομωσίες και άλλα τέτοια χαριτωμένα. Αυτοί δεν πρέπει να στειρωθούν;

2.       Αντιεμβολιαστικό κίνημα





Εάν οι «επίπεδη Γη» είναι οι πιο ηλίθιοι, οι «όχι εμβόλια» είναι οι πιο επικίνδυνοι.  Πιστεύοντας ότι κάποια ή όλα τα εμβόλια προκαλούν αρρώστιες όπως μηνιγγίτιδα και καρκίνο, δεν εμβολιάζουν τα παιδιά τους. Και ενώ παλιά, το εμβολιασμένο κοπάδι προστάτευε τους μη εμβολιασμένους, πλέον, λόγω του τεράστιου μεγέθους που έχουν αποκτήσει οι μη εμβολιασμένοι, αρχίζουν και εμφανίζονται αρρώστιες που είχαν να εμφανιστούν εδώ και δεκαετίες. Με αυτούς τους ηλίθιους κινδυνεύουμε με πανδημίες, κινδυνεύει η ίδια η ζωή μας. Στείρωση τώρα σε αυτούς και άμεσα εμβολιασμό στα παιδιά τους.

3.      Νέο ηλεκτρονικό εισιτήριο

Μας έσπασαν τα αρχίδια ότι έρχεται νέο εισιτήριο και ότι θα είναι έτσι κι αλλιώς και και… και τελικά μια χαρά από τα ίδια σκατά είναι. Πέρα του ότι είναι ακόμη χάρτινο, άρα πάλι ξοδεύεις ένα σωρό χαρτί, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα ηλεκτρονικά για να το αποκτήσεις ή να το ακυρώσεις Επίσης υπάρχει και έλλειψη σε μηχανήματα, με αποτέλεσμα τεράστιες ουρές. Μπράβο, τρομερή δουλειά! Είχατε ολόκληρο το χρόνο του κόσμου και καταφέρατε να το κάνετε έτσι.

4.      Ο θάνατος του 3D

Ειδικά σε νέες τηλεοράσεις και Blu-ray κυκλοφορίες, απλώς κανείς δεν ενδιαφέρεται πλέον, για αυτό που πριν πέντε χρόνια λέγανε οι «ειδικοί» ότι θα είναι η νέα επανάσταση που θα τονώσει την αγορά.  Ναι, κανείς δεν ήθελε να αρχίζει να ζαλίζεται μετά από 2 ώρες θέασης και τα γυαλιά δεν είναι κουλ… Σύμφωνα με τους επιστήμονες, 3D στο σαλόνι θα μπορούμε να δούμε όταν βγουν τηλεοράσεις με ανάλυση 13Κ, αφού τότε η ανάλυση θα επιτρέπει τρισδιάστατη εικόνα χωρίς γυαλιά. Έτσι απλά.

5.      4Κ & 8Κ μηχανήματα χωρίς περιεχόμενο

Ναι, τις λιγουρεύτηκα τις οθόνες και τα μόνιτορ, ειδικά τα ultra wide. Αλλά και τι να τα κάνεις όταν χρειάζεσαι ένα κάρο χώρο για να δεις μια ταινία και φυσικά χρειάζεσαι και ηχοσύστημα που να υποστηρίζει Atmos. Για τα παιχνίδια τώρα, χρειάζεσαι μια περιουσία για να στήσεις σύστημα που να τρέχει ένα παιχνίδι σε 4Κ και ομαλά.  Δεν είναι η ώρα τους ακόμη. Παράλληλα έκαναν την εμφάνιση τους και τα πρώτα μηχανήματα 8Κ, χωρίς να υπάρχει καν αντικείμενο. Η πρώτη ταινία γυρισμένη σε 8Κ είναι το Guardians of the Galaxy Vol 2.

6.      Διαφημίσεις για γρήγορο ίντερνετ




Vdsl: Μια τεχνολογία 15 ετών, έφτασε επιτέλους και στην Ελλάδα εδώ και 2 χρόνια, ενώ πλέον κάνει χώρο για Fiber. Έτσι γουστάρουμε στην Ελλάδα, στην τεχνολογία και στα αμάξια «λιώνεις» την πρώτη και μετά βάζεις κατευθείαν τρίτη και λες «δεν γαμιέται η δευτέρα». Πόσο ειρωνικό σε πολλές γειτονιές να μην υπάρχει χώρος για νέες γραμμές και να μην έχεις ίντερνετ ικανό για ένα 1MBps και να βλέπεις 100αδες μεγκαμπιμπιμπι λες και είναι τσάμπα… Εγώ λέω αντί να βάζετε thunderstruck και κεραυνούς στην διαφήμιση να βάζετε τίποτα ημίγυμνες να  τρώνε cornflakes και το πακέτο να γράφει το όνομα της εταιρείας. Άλλωστε fiber το ένα, fiber και το άλλο…

7.      Ογκοχρέωση ίντερνετ κινητής τηλεφωνίας

Με τιμές τόσο υψηλές ανά MB (πόσο 2005!) μαζεύονται ποσά κάθε μήνα κοντά στον προϋπολογισμό μιας μικρής χώρας. Υποθέτω ότι πρέπει να κοιτάμε  τι υπογράφουμε του στυλ «άμα ξεπεράσεις το όριο των 16ΜB, πληρώνεις με το νεφρό σου». Είναι σοβαρά πράγματα αυτά; Κοιτάς το emai, κοιτάς λίγο φου μπου και φεύγουν τα ευρώ, λες κι η νιγηριανή απάτη είναι αληθινή γκόμενα σε κωλόμπαρο και την κερνάς συνέχεια ποτά.

8.      Τηλεόραση vs YouTube

Μέχρι και φέτος, το μόνο που έβλεπα στην τηλεόραση ήταν nickelodeon και το «ότι να ναι» στο ΣΚΑΙ. Τώρα που σταματήσανε την εκπομπή στο ΣΚΑΙ, δεν ξέρω τι υπάρχει (που να μου αρέσει) στην τηλεόραση. Επίσης, εκεί στο nickelodeon, πρέπει να αρχίσουν να βάζουν μετά τις 10 νέες σειρές, γιατί έχω δει σχεδόν όλα τα επεισόδιά από όλες τις σειρές. Άρα, πλέον το βάρος πέρα από σειρές και ταινίες στο ίντερνετ πέφτει στο YouTube. Τα κανάλια και για φέτος είναι κλασικές επιλογές με CrashCourseLastWeekTonightCGP GreyREACTRemi GALLARD και από ελληνικά το  ComedyLab.GR και GameWorld.gr

Τέλος πρώτου μέρους

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου