Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Homo Schizomophobicus, του Λαμόγιου

Γράφει ο "Λαμόγιος"


Γιατί ο σύγχρονος άνθρωπος παίρνει αγκαλιά ένα σκυλί, γατί, χάμστερ, οτιδήποτε, το χαϊδεύει, το φιλάει, το προσέχει και το θέλει ως συντροφιά; γιατί άμεσα νιώθει τρυφερότητα; Όταν τα φροντίζει, γιατί νιώθει ακόμη καλύτερα;

Πολλά ευγενή συναισθήματα έρχονται στην επιφάνεια. Και γι'αυτό φρόντισε η μαμά η φύση.

Η μανούλα φύση, ακριβώς τις ίδιες εκφράσεις έχει συνδέσει μέσω του dna μας για όταν εμείς οι "normal" είμαστε με την κοπέλα μας. Ok,ή με την αδερφή της κοπέλας μας. Ή με την κολλητή της. Ναι, συμβαίνουν αυτά αλλά ας μην εστιάσω εδώ.

Κάποιοι αρνούνται να καταλάβουν πως ακριβώς τα ίδια συναισθήματα είναι παρόντα και για το ίδιο είδος-ίδιο φύλο. Απορείτε; τα παράπονα στη μαμά τη φύση.

Γιατί όλα αυτά δεν τα δέχεται κάποιος; γιατί τα αρνείται σε σημείο να γίνεται επιθετικός; πανεύκολο. Είτε έλαβε αυστηρή παιδεία (ίδια με αυτή των τσιμέντων ΤΙΤΑΝ όταν βραχούν), είτε δεν μπόρεσε ποτέ να καλλιεργήσει στο μυαλό του τι εστί διαφορετικότητα. Και φυσικά δε δέχεται, δεν ανέχεται την εικόνα μιας διαφορετικότητας με άλλα χαρακτηριστικά από τα (πολύ μονότονα) δικά του, ακλουθώντας το ρητό "η καλύτερη άμυνα, είναι η επίθεση".

Και κάπως, έτσι, καταντά κάποιος ομοφοβικός, σε γενικές γραμμές (δε θα εστιάσω σε πιθανή κρυφή ομοφυλοφιλία που μπορεί να είναι και η κύρια γενεσιουργός αιτία).

Το πρόθεμα σχίζο- το έβγαλα από την κεφάλα μου για να περιγράψω τον ομοφοβικό που προσπαθεί να γίνει ανορθόδοξα συμπαθής με διάφορες αστειότητες του τύπου: "Έξω δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν. Στο κρεβάτι τους ας κάνουν ότι θέλουν".

Σχίζο- λοιπόν, γιατί καταλήγει σε δύο ιντέλιτζεντ συμπεράσματα μέσα από την προσπάθεια του να δικαιολογήσει τη λιπαρή ανοησία που εκκρίνεται από τον εγκέφαλό του, θεωρώντας τον εαυτό του ως κάποια πολύ σημαντική Αρχή.

Πρώτο πνευματώδες συμπέρασμα: "έξω δεν έχουν το δικαίωμα να κάνουν ότι γουστάρουν". Τς, τς, τς... τι λες;;;;

Έχουν το απόλυτο δικαίωμα όταν δεν προκαλούν ζημιά σε κανέναν. Η άποψη σου δεν αποτελεί κάποιο νόμο. Επειδή είμαστε ευγενικοί εμείς οι ανεκτικοί άνθρωποι, την μαζεύουμε και απλά την πετάμε στο καλαθάκι με τα απόβλητα. Έχεις την επιλογή να πας να τη μαζέψεις και να την μασήσεις για να τραφείς πάλι, ή απλά να κάτσεις μπροστά σε καθρέφτη ευφυΐας, μπας και καθρεφτίσει κάποιο ίχνος aka ελπίδα.

Δεύτερο πνευματώδες συμπέρασμα: "στο κρεβάτι τους ας κάνουν ότι θέλουν". Τς, τς, τς...

Δεν είσαι σύγχρονος Δράκοντας και για την ακρίβεια δε μας ενδιαφέρει η ανεκτικότητά σου για την ιδιωτικότητα των άλλων. Ποιος ακριβώς σε ρώτησε "στο κρεβάτι τους; έχουν δικαίωμα να κάνουν αυτό που θέλουν;";

Κάθε φορά δηλαδή που εκφράζεις έντονα την βλαχοάποψη σου, απλά χαρακτηρίζεις τον εαυτό σου και όχι τους άλλους. Κάνοντας και άλματα λογικής.

Γι'αυτό σχιζομοφόβικ μου, cool. Είσαι τόσο σημαντικός όσο οι ορθές απόψεις σου και τόσο ασήμαντος όσο οι ανοησίες σου. Διάλεξε τι θες να είσαι (στη θέση σου θα επέλεγα το πρώτο, δαγκωτό).

Mέχρι να καταλήξεις στην πρώτη επιλογή, αν δε σ'αρέσει ο πραγματικός κόσμος, μπορείς να κλειδωθείς στο άντρο της ευφυίας σου, εντός των τεσσάρων τοιχών των 400 ευρώ/μήνα.

Το πνευματικό σου υπόγειο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου