Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Παθετικοί Βαϊραλισμοί, του Νίκου Σασόπουλου


Κομμουνιστής μέχρι να πλουτίσεις.
Δεξιός μέχρι να πεινάσεις.
Αναρχικός μέχρι να γίνεις αρχηγός.
Άθεος μέχρι να αρχίσει να πέφτει το αεροπλάνο.

Τα παραπάνω "συμπεράσματα" θα μπορούσαν να αποτελούν
trojan, μιας και κυκλοφορούν σαν ιός σε facebook-twitter. Και μακάρι να γινόταν κάτι τέτοιο ώστε να καθαρίζονται τα pc με ένα απλό σκανάρισμα.

Ωστόσο, η πεζή πραγματικότητα λέει να κάτσουμε και να τα αντικρούσουμε. Ναι, όλες αυτές τις διαπιστώσεις κάποιου "βαθιά θρήσκου" που πολιτικά είναι μάλλον υπέρ του πολιτικοοικονομικού συστήματος ως έχει και ο οποίος θέλησε να μας προσφέρει μια "λογική" ακολουθία συμπερασμάτων για να καταλήξει στο ζητούμενο κερασάκι της σιχαμερά γλυκερής του τουρτίτσας. Πως "υπάρχει Θεός".
 

*εμένα με έχει χτυπήσει αμάξι. Ήμουν πεζός. Έκανα τέσσερις μήνες να περπατήσω πάλι σαν άνθρωπος και δεν επικαλέστηκα κανένα Θεό. Όχι επειδή είμαι μάγκας. Απλώς δεν πιστεύω. Δεν έκανα ούτε μια προσευχή, ούτε μια φορά αναφώνησα κάτι. Έπρεπε απλά να προσέχω και να κάνω τις φυσικοθεραπείες μου :
D

**όταν το αεροπλάνο αρχίζει να πέφτει, δε θα έχετε αισθήσεις. Λίγο πριν τις χάσετε, όταν αντιληφθείτε πως τίποτα δεν πάει καλά, θα δακρύζετε μέσα σας γιατί στο μυαλό σας θα έρχονται αστραπιαία όλοι οι άνθρωποι που αγαπάτε. Κανένας Θεός.

***ακόμη κι αν πέφτει αυτό το γαμημένο αεροπλάνο, ακόμη κι αν εκείνη την ώρα πει κάποιος "θεέ μου", δε σημαίνει πως γίνεται χριστιανός ρε δεινόσαυροι. Αναφωνούμε κάτι σε μια στιγμή που θολώνουμε. Αλλά μέχρι εκεί φτάνει η δύναμη των επιχειρημάτων σας, κάτι που φωτίζει και την αλήθεια. Όπως τις ζωές μας ο Εωσφόρος και ο Μπάαλ.

Όταν λοιπόν πέφτει το αεροπλάνο, ο άθεος πεθαίνει άθεος. Γκεγκέ;
Sex Pistols.

Ο χριστιανός ορθόδοξος λοιπόν καταδεικνύει πως η ελπίδα -δυστυχώς- δεν ψοφά. Το ζόμπι κορμάκι της συνεχίζει να κουτουλά για να μείνει όρθιο και επιβιώνει καταβροχθίζοντας ζωντανούς λιπαρούς εγκεφάλους.

Εγώ λοιπόν θα δημιουργήσω τον δικό μου αντίλογο. Σεμνά και ταπεινά. Απευθύνομαι στον δημιουργό του παραπάνω τρεντ φυσικά. Και σε όσους πιστεύουν μέσα τους στο 100% την παραδοξολογία του.

Πάμε.

Καπιταλιστής με τα λεφτά των άλλων.
Απολιτίκ με την αξία σας.
Εύσπλαχνος χριστιανός λέγοντας στον κακόμοιρο τύπο έξω από την εκκλησία "να πας να δουλέψεις", ενώ έχεις κοινωνήσει.
Χριστιανός Ορθόδοξος μέχρι να σκοτώσεις για πρώτη φορά τα 200-250 εκ. παιδιά σου. Ας μην πούμε όταν βάλεις για πρώτη φορά το πέος σου στο στόμα της αγαπημένης σου.
Χριστιανή Ορθόδοξη μέχρι να ζητήσεις ηδονή. Προγαμιαία.

Εν ολίγοις, "υπάρχει Θεός", τον ασπάζεστε, δηλώνετε χι-όμικρον, ωστόσο έχετε κάνει ήδη δύο θανάσιμα αμαρτήματα (από τα μόλις επτά).
 

1. Απληστία. Αποδεχούμενοι "ελαφρά τη καρδία" - επειδή σας βολεύει - το οικονομικό σύστημα στην παρούσα μορφή του, διαπράττετε το έγκλημα της απληστίας. Ο υπερ-μετα-φυσικός ηγέτης δίδασκε τον λιτό τρόπο ζωής. Εσείς θέλετε πάντα παραπάνω.
 

2. Λαγνεία. Δεν μπορείς να αντισταθείς στο πανέμορφο θηλυκό που σου δείχνει μπουτάκι-βυζάκι. Υποκύπτεις στη σεξουαλική σου επιθυμία. Ούτε εσύ μικρό μου τσουλάκι τα καταφέρνεις, βλέπεις όρθιο μυ, καλά αιματωμένο και ορμάς (εσύ διαπράττεις και το αμάρτημα της λαιμαργίας ταυτόχρονα - και μας αρέσει ^_^) .
 

Ωστόσο παρά το κράξιμο, και επειδή έχω υιοθετήσει κάποια ηθικοχριστιανικά στοιχεία όπως το "βοήθα τον πλησίον σου", θα σας προτείνω δύο λύσεις. Διαλέγετε και παίρνετε.

Αρχίζετε και διαβάζετε λοιπόν τι λέει η θρησκεία σας για να σώσετε ό,τι μπορείτε. Υπάρχει η έννοια της μετάνοιας, ποτέ δεν είναι αργά. Κομμένες όμως όλες οι απολαύσεις της ζωής αυτής. Όταν διαλέγετε να είστε Χριστιανοί, να είστε και αξιοπρεπείς, όχι τσίρκο καγκουρό που έχουν τραφεί με
lsd.

Ή αν θέλετε, ελευθερώνετε το μυαλό σας και αποδέχεστε πως είστε άνθρωποι που δε χρειάζονται μπαμπούλες στις ντουλάπες του εγκεφάλου. 

Μέχρι να διαλέξετε, βάλτε στο ασθενικό
viral και άλλη μια φράση: "χριστιανός μέχρι να μάθεις τι χρειάζεται να κάνεις για να είσαι χριστιανός". Θα είναι και η μόνη αλήθεια εν τω μεταξύ.

Ώσπου να σκεφθείτε όλα τα παραπάνω, υπάρχουν και πραγματικοί αριστεροί, αναρχικοί, δεξιοί, πατριώτες, άθεοι, χριστιανοί,
Judas Priest groupies κ.λπ. Το ότι εσείς συναντάτε άτομα που αυτοαποκαλούνται όπως γουστάρουν, δεν έχει να κάνει με τις ιδεολογίες αλλά με τα προβληματικά μυαλά τους.

Καλή λευτεριά στα μυαλά όλων μας. 


4 σχόλια:

  1. Επιτέλους, μια γωνιά του διαδικτύου για το πιο επώνυμο λαμόγιο του διαδικτύου. Σταμάτα να λερώνεις (μόνο) το facebook. Δεν θα σου πω ποιος είμαι. Ξέρεις. (;) Θα σου αφιερώσω όμως ένα ποίημα.

    Ξεχύθηκε το πνεύμα του νου
    να λερώσει, να διαβρώσει

    σαν να τανε, νουνου

    Χρόνια αποθηκευμένο σε κουτάκια από ταμπού

    Μπου,

    Κάνει η λευτεριά
    Στον θάνατο της λήθης,
    Ευήθης:
    Όποιος πιστεύει την αλήθεια πως κατέχει,
    μ'(α) απέχει...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. O Μάεβιους Παχατουρίδης σε μια σπάνια εμφάνιση του... Σ' αγαπάμε άγνωστε (;) Ανώνυμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή