Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Η δουλειά κάνει τους άντρες

                Είναι και κάτι πρωινά Δευτέρας που το να πας στη δουλειά σου μοιάζει η δυσκολότερη κίνηση που έχεις κάνει ποτέ (Συμπεριλαμβάνεται και η πεσιματική στην μελαχρινή που μύριζε χυλόπιτα πριν καν η σκέψη της πεσιματικής φτάσει στο μυαλό σου). Κι ας μην κοροϊδευόμαστε.. Η δουλειά σου είναι μια χαρά: Θα πεις τις ιστορίες του Σαββατοκύριακου, θα ζαχαρώσεις την τύπισσα του πρώτου, θα τσακωθείς για τα αθλητικά με τον γραφικό συνάδελφο που φωνάζει για «μπέναλντυ» και θα ρουφήξεις τον πρώτο καφέ με το μάτι σου να θυμίζει Βασούλα Παπανδρέου ή Θέμη Γεωργαντά ή και τους δύο μαζί μετά από ξενύχτι. Την ώρα που εσύ σιχτιρίζεις για την μη αναπαυτική θέση της καρέκλας σου, υπάρχουν άνθρωποι που πραγματικά δεινοπαθούν κάθε μέρα στη δουλειά τους. Ας δούμε μερικές περιπτώσεις..     



 Καθαριστής τσοντοσινεμάδων





Είσαι αυτός ο ταλαίπωρος που αναλαμβάνει δράση αφού τελειώσει η ταινία στο «Η ΑΙΘΟΥΣΑ ΚΛΙΜΑΤΙΖΕΤΑΙ -2 ΕΡΓΑ ΣΕΞ» σινεμά της ευρύτερης περιοχής της Ομόνοιας και όλοι οι θεατές με τα άνετα παντελόνια και τις μακριές καμπαρτίνες αδειάσουν το χώρο (αλλά και όργανα του σώματός τους). Είσαι σίγουρος ότι αυτός ο λεκές στην καρέκλα δεν είναι από coca-cola light και το χαρτομάντιλο αυτό δεν άνηκε σε κάποιον κρυωμένο θαμώνα. Είναι ένα επάγγελμα με το οποίο κολλάς..




 Καθαριστής χημικής τουαλέτας μετά το Rockwave



Είναι η επόμενη μέρα του Rockwave.. ο ήλιος παιχνιδίζει ανάμεσα στα φύλλα των δέντρων, η Μαλακάσα μοιάζει πιο όμορφη από ποτέ και οι πρώτοι νταλικιέρηδες της εθνικής οδού κολλάνε στον προφυλακτήρα σου κάνοντας το ταξίδι ένα μεγάλο στοίχημα. Στις τουαλέτες θα βρεις τα πάντα (αν έβρισκαν και στόχο οι χτεσινοί θα είναι ευκολότερο). Παρακαλάς τα «βρώμικα» να ήταν απλώς χάλια και όχι με την ένδειξη «να καταναλωθεί μετά τη συναυλία, αν θέλετε να την παρακολουθήσετε». Υπολείμματα από σωματικές εκκρίσεις κάθε είδους και υφής, αλλά και κοιμισμένοι μεταλάδες από χτες, κάνουν την εργασία σου μια έρευνα για την (μη) εξέλιξη του ανθρώπου, αλλά και ένα δοκίμιο στην ανθρώπινη εφευρετικότητα όταν έχει τελειώσει το χαρτί υγείας. (Κάλτσα είναι αυτό; Α όχι κάποιο μέλος της χλωρίδας της Μαλακάσας)  


Κτηνίατρος μεγάλων ζώων



«Ρε Νίκο πήγαινε λίγο να δεις τον ελέφαντα γιατί νομίζω δεν είναι πολύ καλά». « Εδώ μέσα (έσα έσα έσα) φαίνονται όλα καλά (αλά αλά αλά)». Πίστεψε με η ηχώ είναι το τελευταίο που θα σε απασχολήσει σε ένα τέτοιο επάγγελμα. Κι αν είσαι ο τύπος που κρατάει την ουρά, έχει καλώς.. Αν είσαι αυτός που βάζει το κεφάλι του στον τορβά, μάλλον υπάρχει θέμα. Προσέχουμε τη γαλάζια (προς το παρόν) νιτσεράδα του τύπου, καθώς και το πόσο βαθιά έχει μπει στο πρόβλημα.



  Ταχυμεταφορέας σε ασιατική χώρα



Δεν φτάνει που είσαι αναγκασμένος να κουβαλάς κάτι ντουζίνες αυγών με το μηχανάκι σου, το χειρότερο είναι αυτή η ανεκδιήγητη παντόφλα. Μέρος της απαραίτητης στολής του ταχυμεταφορέα είναι αυτή που θα κάνει τον συνάδελφο να σε αναγνωρίσει και να κορνάρει, καθώς περνάει από δίπλα σου. Το σταμάτημα είναι αδύνατο, καθώς δεν μπορείς να κατέβεις από το μηχανάκι και μετατρέπεσαι σε ένα σύγχρονο Κένταυρο.


     Τι εννοείς Polaroid?



Όταν είσαι τελειομανής, είσαι τελειομανής. Τι σημασία έχει αν εδώ και δεκαετίες έχουν βγει οι φωτογραφικές μηχανές Polaroid με αυτόματη και ταυτόχρονη εκτύπωση της φωτογραφίας; Τι σημασία έχει αν είσαι πιο γραφικός και από χίπστερ που κουβαλάει ακουστικό παλιού τηλεφώνου ως Bluetooth στο iPhone ή γραφομηχανή για να γράφει σε καφετέρια; Εσύ θα τερματίσεις την γραφικότητα κουβαλώντας τον εκτυπωτή σε δίσκο πλανόδιου (έλα σάμαλι πάρε πάρε λέμε) και θα προσφέρεις τις υπηρεσίες σου μόνο στο επίπεδο που τους αρμόζουν. Το image χαλάνε τα απλά γυαλιά στο κεφάλι του κυρίου, καθώς αναμέναμε μια εφεύρεση του Λεονάρντο ντα Βίντσι το λιγότερο.    

      
  

       Σταθεροποιητής στόχου







Δεν φτάνει που κάθεσαι και κρατάς τον στόχο σταθερό για άμπαλους συμπολεμιστές σου, κάθεσαι και με τα πόδια ανοιχτά, ελαχιστοποιώντας τις πιθανότητες για τεκνοποίηση. Το I2 πάνω στο στόχο είναι το καλύτερο Ι που έχουν δει οι συμφάνταροί σου και το κόκκινο σημάδι κάτω από το στόχο είναι η καλύτερη επίδοση του στρατοπέδου. Για κάποιο λόγο θεωρείται βραχύβιο επάγγελμα και συνεχώς προκύπτουν νέες θέσεις εργασίας.




       Δοκιμαστής αποσμητικού




-Καλημέρα κυρία Μαρία, πως είστε σήμερα;
- Καλά Τάκη αγόρι μου, εσύ;
- Μωρέ έχω φάει μισό κιλό παστουρμά και πρέπει να με πείραξε λίγο. Ξέρετε αυτόν από καμήλα, τον μάχιμο..
Ενώ το σώμα του Τάκη διώχνει τον παστουρμά από τους πόρους του, εσύ αναλαμβάνεις το θεάρεστο έργο του να βαθμολογείς τα αποτελέσματα του αποσμητικού, κάτι που κάνουμε με μεγάλη επιτυχία καθημερινά όλοι οι επιβάτες των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, υπό τη συνοδεία μουσικής  και κυρίως του «Άστα τα μαλλάκια σου».



      Δοκιμαστής τροφής ζώων



Θετικά: Μπορείς να πάρεις φαγητό και για το σπίτι, δεν χαλάς λεφτά για κολατσιό, κάθε μέρα μια νέα γεύση.
Αρνητικά: Σε ακολουθούν όλα τα αδέσποτα, μετά από ένα διάστημα μάλλον θα έχεις κακοσμία του στόματος, θα γουργουρίζεις όταν σου χαϊδεύουν τα μαλλιά και θα σε ακούει όλη η γειτονιά όταν είσαι «ξαναμμένος»..



  Βοηθός Sumo




Είσαι επιφορτισμένος με το να φτιάχνεις τη στολή του αθλητή. Προτιμούνται παιδιά λόγω της δυσκολίας της περιοχής και της ανάγκης για λεπτά μικρά χέρια.. Ο πιτσιρικάς της φωτογραφίας είναι ένας βετεράνος του είδους πλέον που σύντομα θα κρεμάσει τα παπούτσια του και τα χέρια του στο πλάι από αηδία. Έρχεται εκείνη η καταραμένη στιγμή που έχεις πιάσει ό, τι έχεις πιάσει και η φαγούρα στο μάτι σου γίνεται όλο και πιο επίμονη. Καλή τύχη μικρέ..





 
Βοηθός του Κώστα Τσάκωνα




Είτε είναι η μεγάλη απόφραξη είτε είναι η κλασσική περίπτωση βλάβης, ετοιμάσου για πολύ ξύλο, βρισιές, βρυσιές και κατάργηση του δικαιώματος απεργίας πείνας με κρυμμένες κονσέρβες. Και πάλι όμως θα πλήρωνες για να είσαι εκεί, όπως άλλωστε όλοι μας..   

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου