Σάββατο 8 Νοεμβρίου 2014

Cult Εξώφυλλα

Το βλεπες; Το παιξες;


                Το σημερινό άρθρο βασίστηκε στην ιδέα πιστής φίλης της στήλης (ευχαριστώ ξαδέρφη, τα δέοντα στη θεία, τα ταπεράκια θα τα επιστρέψω με τον θείο Τάκη) και κλονίζει την πεποίθηση ότι δεν πρέπει να κρίνουμε κάποιον/κάτι από την εμφάνιση. Φυσικά και πρέπει!
Για να υποστηρίξουμε αυτή την άποψη, θα παρουσιάσουμε δέκα από τα πιο καλτ εξώφυλλα ελληνικών λαϊκών-σκυλάδικων δίσκων με την προσδοκία ότι και το μουσικό περιεχόμενο δεν θα μας αφήσει παραπονεμένους..






                          Εεε..λάθος χρωματικός συνδυασμός για αρχή σίγουρα.






       Είτε η καλλιτέχνις λέγεται Τασία (σκέτο) και αναφέρεται στη βέρα νο 2 είτε είναι ο δεύτερος                 δίσκος και στις δύο περιπτώσεις κάποιοι βαράνε το κεφάλι τους στον τοίχο.







Ο τίτλος αναφέρεται στο ξεψυχισμένο «τέτοιες ώρες..» που βγαίνει από τα χείλη μεθυσμένων ανδρών, καθώς η ώρα είναι 5 το πρωί, κοιτάνε γύρω τους στο μαγαζί και αυτή είναι η μοναδική γυναίκα. Η υποψία ντεκολτέ είναι που απογειώνει τη λίμπιντο.





Ο Στέλιος Ραυτόπουλος πρέπει να έφτασε μέχρι τις χιονισμένες Άλπεις για να βρει τον άνθρωπο του, αλλιώς δεν εξηγείται το μπουφάν του εξωφύλλου. Με ένα καλαίσθητο background χωρίς χρωματικές υπερβολές και ένα χαμόγελο όλο υποσχέσεις (και κενά;) δεν μπορεί παρά να στρογγυλοκάτσει στη θέση αυτού του αφιερώματος.





Ο πολύς Πόλυς Κερμανίδης επιστρέφει ως φάντασμα για να φωτογραφηθεί για το εξώφυλλο του δίσκου του.






Προφανώς και ήταν ΜΙΑ βραδιά. Μια βραδιά με πολλά ποτά και χαμηλή αυτοεκτίμηση.






Και όχι μόνο η φωνή. Η Φιλιώ (έχει κληρονομήσει το) Πυργάκι του Δράκουλα. Μαλλί, δόντια, σπασμένος καθρέφτης, τίτλος, όλα αποτελούν αναφορά στον αγαπημένο μας απέθαντο.  






Μια τίμια πρόταση του Σώτη Καμπάνη, με τα μάτια των εκδιδόμενων γυναικών να περιμένουν την επιλογή και την μυστακοφόρα επίσκεψη του με αδημονία.






Ο Ιανός Σταμάτης Γονίδης (David Hasselhoff πάνω και μαλλιάς Jason Statham κάτω) κάνει αυτή που δήλωνε γυναίκα του να κρύβεται από ντροπή μετά από αυτές τις φωτογραφίες.
 





Ο μετέπειτα πλανητάρχης έτσι κι αλλιώς αποκαλύπτεται για πάντα σε 1 cd, ως μια μίξη Λεωνίδα Βελλή και Τάκη Τσουκαλά. Το afro look που επεκτείνεται και στο δερμάτινο/ πουλόβερ μας προϊδεάζει και για το περιεχόμενο του δίσκου (και του πουλόβερ)..

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου